Ofte stilte spørsmål

Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene vi får om medlemskap. Fikk du ikke svar på ditt spørsmål her? Ta kontakt, så svarer vi deg.

  • Fontenehuset er et lavterskel arbeidsfellesskap for mennesker som har, eller har hatt psykiske helseutfordringer. Tilbudet er organisert som en klubb, hvor man blir medlem og kan delta i alle sider av driften.

  • Alle som har fylt 16 år og har eller har hatt en psykisk helseutfordring og er bosatt i Fredrikstad kan bli medlemmer. Medlemskapet er frivillig og uten tidsbegrensning.

  • Medlemskapet på Fontenehuset er gratis.

  • Som medlem får du ta del i et sosialt arbeidsfellesskap der man jobber side om side med varierte arbeidsoppgaver. Du kan få hjelp og støtte til å realisere dine personlige mål om utdannelse og jobb eller andre ting. Du kan kjøpe deg lunsj og kaffe i kantinen.

  • Frivillighet er viktig på Fontenehuset. Du velger selv når og hvor lenge du er på huset. Du kan komme og jobbe hele dagen, eller bare stikke innom for en prat og en kopp kaffe.

  • Fontenehuset er åpent fra Mandag til Fredag fra 08:00 til 15:30 som en vanlig arbeidsdag.
    Vi har et fritidsprogram som inkluderer turer mm. Det er også åpent på alle helligdager og i alle ferier.

  • Det er en fordel å kunne snakke litt Norsk, men det er ikke nødvendig, de fleste medlemmene snakker eller forstår Engelsk, samt andre språk som for eksempel Spansk, Fransk og Arabisk.

  • Fontenehuset er et frivillig arbeidskollektiv hvor medlemmene selv bestemmer hva de vil gjøre i løpet av dagen.

    Vi har tavlemøter kl 9 og kl 13 for å dele ut faste oppgaver slik som å vanne planter eller vaske gulv, handle mat eller skrive på nettavisa vår.

    Vi har også tre enheter (Sentralen, Kjøkken & Redaksjonen) hvor medlemmer selv kan velge hva de vil være med på.

    Sentralen styrer kafeen vår og resepsjonen, i tillegg til at de jobber med jobb & studie-støtte.

    På kjøkkenet lages det varm lunsj til medlemmene hver dag, samt noe godt til ukeslutt på fredagene. Renhold mm står også sentralt i arbeidet på kjøkkenet. I tillegg til dette planlegges det fritidsprogram, og kjøkkenet har også treningsgruppa #PsyktSvett som jogger/går tur sammen.

    Redaksjonen har ansvar for alt av kommunikasjon og sosiale medier, i tillegg til nettavis. Vi har også en egen podkast som heter Prekesjuk.

  • For å bli medlem på Fontenehuset Fredrikstad tar man kontakt med oss og avtaler vi tid for omvisning. Du kan også komme innom og gjøre avtalen fysisk i resepsjonen vår.

    Hvis du etter omvisningen tenker at du har lyst til å test ut tilbudet vårt gjør man en ny avtale for å komme tilbake på en prøvedag der man deltar i arbeidsdagen på en av enhetene.

    Når prøvedagen er gjennomført har vi en prat der vi snakker om hvordan man synes det har vært å være med på huset og hva man ønsker å gjøre videre før vi eventuelt tar en innmeldingsamtale.

  • Nei, man trenger ikke henvisning for å bli medlem på Fontenehuset.

  • Medlemskapet er uten tidsbegrensning og varer så lenge man selv vil. Hvis man vil være medlem hele livet så er det helt greit.

  • Kjøkkenet lager lunsj hver dag, sett at det er noen medlemmer som ønsker å lage lunsj.
    Man kan Vippse eller betale med kort på vår kortautomat. Vi har også tilbud om klippekort til lunsjen.

  • Ja det finnes flere Fontenehus i Norge se listen her.
    Det finnes også Fontenehus rundt om i hele verden slik som i Uganda, Japan eller New York. Se oversikt her.

  • Nei, man kan bare være medlem på ett Fontenehus av gangen.

  • Fontenehuset tilbyr en strukturert hverdag og et sosialt arbeidsfellesskap. Man kan også få hjelp til å komme ut i jobb eller utdannelse.

  • Fontenehuset passer fint for alle som har fylt 16 år og oppover.

    Vi har en egen Ung på huset gruppe for de mellom 16-30 hvor vi planlegger alt fra spill-kvelder på huset til turer.

    Les mer om Ung på huset her.

  • Fontenehuset passer for alle uavhengig av legning og kjønnsidentitet, og diskriminering er ikke tillatt.

  • Vi har ganske mange medlemmer, men ikke alle medlemmene kommer hver dag. Hvor mange som kommer varierer mye, noen dager er det ganske stille og rolig og andre dager er det fullt hus og masse aktivitet.
    Her kan du lese erfaringene til noen av våre medlemmer.

  • Ja, man kan ta med seg f.eks. familie eller andre på en uformell omvisning hvis det er ønskelig etter at man har blitt medlem.

    Det er også mulig å ta med seg andre som er på huset for å se hvordan alt fungerer.

  • Fontenehus Norge er en paraplyorganisasjon for alle Fontenehusene i Norge. Selv om husene er forskjellige så følger de den samme strukturen og drives etter en modell som kom til live i New York for 70 år siden.

    Modellen består av 37 standarder som huset skal drives etter. Disse inkluderer at huset skal kunne tilby medlemmene overgangsarbeid mm.

    Du kan lese mer om Fontenehus Norge på deres nettside.

  • Clubhouse International er den internasjonale paraplyorganisasjonen for alle Fontenehus (klubbhus) i verden. Det finnes i dag ca. 300 Fontenehus på verdensbasis.

    Clubhouse International er blant annet ansvarlig for godkjenning av Fontenehus, trening av Fontenehus-ansatte i tillegg til å arrangere internasjonale konferanser for erfaringsutveksling.

    Du kan lese mer om Clubhouse International ved å trykke på denne lenken.

  • Om du ønsker å melde deg ut av Fontenehuset tar du kontakt med en av de ansatte for en utmeldingssamtale. Etter samtalen signerer du en skriftlig utmelding. Deretter blir personopplysningene dine slettet fra databasen.

    Les mer i vår personvernerklæring her.