Dette er Fontenehuset Fredrikstad

Fontenehuset Fredrikstad sitt hovedmål er å drive arbeidsrettet rehabiliteringsvirksomhet. Målet er at alle som vil skal få realisert ønske om ordinært arbeid eller utdanning og aktiv deltakelse i samfunnet.

Våre fokusområder

Fontenehuset Fredrikstad jobber for et inkluderende samfunn. Vi samarbeider med kommune og NAV om å supplere helse og arbeidsinkludering i tillegg har vi et bredt nettverk med bedrifter og andre ideelle frivillighet som gjør at Fontenehuset bringer folk sammen og samarbeider bredt slik at det blir en helhet og kvalitet i hverdagen.

Les mer om våre samarbeidspartnere.

  • På Fontenehuset Fredrikstad har vi tro på at fellesskap, tilhørighet og meningsfull aktivitet er helsebringende og normaliserende i livene våre. Derfor bruker vi den arbeidsrettede dagen på huset som metode for å støtte hverandre og skape en meningsfull hverdag. Ved å jobbe sammen side om side som likeverdige kolleger er vi med på å skape sunne relasjoner og hjelper medlemmene våre på reisen fra “patienthood to personhood”.

  • Ung utenforskap er en av de store samfunnsutfordringene i Fredrikstad og en av hovedgrunnene til at Fredrikstad kommune gikk in for å etablere et Fontenehus i byen vår.
    Derfor har vi e spesielt fokus på å rekruttere unge mellom 16 og 30 år og satser spesielt på å hjelpe dem ut av isolasjon og utenforskap gjennom Ung på huset og samarbeidsprosjekter med kommunen og NAV.

  • I Fredrikstad bor det mange flyktninger og innvandrere fra hele verden. Å flytte til et land der man ikke kjenner språk, kultur eller arbeidsliv er utfordrende og vi ser at mange faller utenfor også i vår by. Derfor har vi helt siden oppstart hatt et fokus på å skape en god integreringsarena herpå huset og å samarbeide med kommunen og NAV om prosjekter for å bedre inkludere dem inn i byen vår, utdanning og arbeidsliv.

  • På Fontenehuset har arbeid som mål og metode. De aller fleste som bruker vårt til bud har et mål om å finne seg en plass i arbeidslivet, men man kan ha veldig ulike utgangspunkt. For noen handler det om å bli vant til å være i aktivitet igjen, finne tryggheten sin og bli kjent med sine egenskaper.

    Noen trenger å øke kompetansen sin gjennom utdanning og andre må fokusere på helsen sin før de går videre på veien mot jobb. Gjennom den arbeidsrettede dagen på huset kan alle finne den støtten og det tilbudet de trenger.

Historien vår

Fontenehuset Fredrikstad ble til takket være ildsjeler i kommunen som så at et tilbud som dette kunne bety mye for byen vår. Med et vedtak i bystyret i 2019 var prosessen i gang. Huset åpnet 7. april 2021, mens hele verden var i lock down på grunn av koronapandemien.  

Fontenehuset Fredrikstad har hatt en vekst i medlemsmasse som få hus har sett. Etter 2 års drift passerte vi 250 medlemmer.