Fredrik C

Bilde av Fredrik foran Cafe Centralen inne på Fontenehuset Fredrikstad

Fredrik (39) var medlem på Fontenehuset Rygge et par år før han kom til Fredrikstad:

Jeg hørte om Fontenehuset gjennom en kamerat som så at jeg kunne trenge å komme meg litt ut og tenkte at kanskje Fontenehuset - som han var medlem av - kunne være noe for meg. Siden jeg var med kameraten min kom jeg rett inn i den arbeidsrettede dagen og ble bare med i fellesskapet på Fontenehuset Rygge uten å være på en omvisning - som er det vanlige.

Våren 2021 åpnet Fontenehuset Fredrikstad og Fredrik var blant de første inn døra:

Jeg var jo innom på omvisning før huset hadde åpnet skikkelig og ble medlem ganske fort etter at huset hadde åpnet offisielt. Det var veldig gøy å få være med å bygge opp huset helt fra bunnen av. I starten var det jo ikke så mye her i huset, men så har vi jobbet og bygget og utvidet.  Nå har vi café og podcast-studio og så mye annet som vi har bygget opp fra scratch.

Til å begynne med var jeg stort sett med på kjøkkenet og lagde mat før jeg etter hvert ble litt mer med på de andre enhetene. Nå er jeg litt rundt omkring på huset og er med på litt forskjellige ting. Jeg husker spesielt da vi arrangerte kurs i pynting av marsipankake på fritidsprogrammet. Jeg er utdannet konditor så det var gøy å kunne bruke min kompetanse på huset. Jeg jobbet som konditor i fire år før jeg måtte slutte på grunn av cøliakien min. Jeg kunne ikke gå oppi masse hvetemel hele dagen.

Nå er jeg i arbeidsutprøving gjennom Viuno og har vært på utplassering i dagligvarebutikk. Det var en veldig erfaring og noe egentlig kunne trive med å gjøre. Jeg har også søkt på jobb hos Posten som postbud så vi får se hva det blir til. Jeg klør i fingrene etter å komme meg ut i jobb.

Tiden min på Fontenehuset har gjort at jeg har fått meg et større sosialt nettverk. Jeg har fått mange nye venner. Her har jeg funnet et trygt sted å gå til når det stormer i hodet og tankene trykker meg ned. Jeg er en grubler og noen ganger tar bekymringene litt over. Jeg har lett for å overtenke ting og trenger pauser fra tankene mine. Det var nok det kameraten min så når han anbefalte meg å bli med på huset i Rygge.

Heidi og Fredrik C har laget seg Cappuccino

Jeg vil anbefale andre som kjenner på ensomhet og savner struktur i livet sitt om å prøve ut Fontenehuset. Her får du muligheten til å jobbe med deg selv og utvikle deg i ditt eget tempo. Du får mange muligheter til å være med på ting og kan legge opp aktiviteten etter hvor mye du orker. Dette har vært viktig for meg. Jeg fikk muligheten til å være med Fontenehuset på Arendalsuka, hvor jeg blant annet sto på stand. Det var en måte for meg å øve på å være mer utadvendt. Jeg er en innesluttet person så den sosiale treningen jeg får på Fontenehuset har vært veldig viktig for meg.

Forrige
Forrige

Overgangsarbeid hos Sparebank1

Neste
Neste

Anita-Kristin