Overgangsarbeid hos Sparebank1

En viktig del av Fontenehusets jobb- og studiestøtte er det vi kaller Overgangsarbeid (OA). Dette er deltidsstillinger ute på ordinære arbeidsplasser i lokalmiljøet hvor vi samarbeider med arbeidsgivere om å gi våre medlemmer muligheten til å prøve seg ut i jobb igjen.

Den første bedriften som gikk inn i et samarbeid med oss her i Fredrikstad var Sparebank1 Østfold og Akershus. Nå har det første medlemmet snart fullført sin arbeidsutprøving hos dem og vi inviterte til en prat i Prekesjuk-studio.

Medvirkende i denne episoden er:

  • Anette, banksjef ved Sparebank1

  • Karoline, medlem av Fontenehuset Fredrikstad

  • Ann-Kathrin, medarbeider ved Fontenehuset Fredrikstad

  • Natalie, medarbeider ved Fontenehuset Fredrikstad

Som lokal relasjonsbank - som vi ønsker å være - så vil vi være med på det positive som skjer rundt oss, men også hjelpe til med de utfordringene som er. Og med Fontenehuset Fredrikstad og OA-stillingen så vi at vi kunne ta aktiv del og ansvar i dette.

Anette

Det å kunne komme inn i samfunnet og et miljø igjen på en litt skånsom og trygg måte – det har hatt så mye å si for velværen, den mentale helsa og mestringsfølelsen min! Jeg er veldig glad for at jeg er her.

Karoline

Jeg føler at vi både er med på en personlig reise sammen med Karoline og en utvikling som skjer, samtidig som at vi er med på å løfte lokalsamfunnet ved å sette søkelys på viktige ting – blant annet det å stå utenfor arbeidslivet – det er så viktig at arbeidslivet skal være en kilde til glede og mestring! Dette brenner jeg for. Dette er vinn-vinn! Jeg har fått masse glede selv.

Anette

Jeg har fått satt i gang prosess med «åja, det kan faktisk skje noe videre!» man begynner å tenke fremover. Det var såklart litt skummelt i starten, man er jo nervøs, men det var akkurat det jeg trengte – å få igjen den troa på meg selv.

Karoline

Forrige
Forrige

Den internasjonale kvinnedagen 2024

Neste
Neste

Fredrik C