Historien bak utviklingen av podcasten Prekesjuk

Cornelia & Patrick under verdensdagen for psykisk helse i fjor

På Fontenehuset Fredrikstad har vi i løpet av dette året åpnet vår offisielle Podkast, med programlederne Cornelia og Patrick. Forberedelsene, spenningen og forventningene til å komme i gang med den første Podkast-episoden har vært til å ta og føle på.

Det har vært podkast-episoder med flere intervjuer av medlemmer og besøkende, politisk time, gaming, live fra Strandstua på sommerferietur med Fontenehuset, live fra Arendalsuka med medlemmer og medarbeider fra Fontenehuset Fredrikstad og ikke minst har Ung på huset sine egne episoder med Cornelia som programleder for denne podkasten.

Gjennom utallige kommende podkast-episoder med masse spennende temaer er det bare å glede seg over alt du kan lytte til fra podkasten Preksjuk.

 

Undertegnede snakket med programlederne Cornelia og Patrick som åpnet den første offisielle podcast-episoden Prekesjuk sammen;



Hvordan ble idéen om å skape en podcast til?

Cornelia: «Patrick og jeg snakket mye om det i Ung-gruppa og alle ble enige om at det virka kult, så da bare gjorde vi det.»

Patrick: «Ved behov, like folk møttes for en idé, og da kom det frem at Fontenehuset hadde behov for en podcast.»

Kan dere si noe om planleggingsprosessen av å utvikle et rom til å bli et podcast-studio?

Cornelia: «Vi malte hele rommet, satt opp bord og alle sammen som var på huset de dagene deltok i arbeidet med å bygge opp rommet. Det er fortsatt mer som skal endres.»

Patrick: «Først måtte vi velge rom, da var det mest naturlig å bruke det rommet som ikke var brukt til noe og kjenne på vibe`n. Det er viktig med en god vibe i rommet. Vi malte og valgte noen fete farger til rommet.»

Hvordan fikk dere ordnet i stand med det tekniske utstyret?

Cornelia: «Dette vet nok Patrick bedre enn meg.»

Cornelia og Patrick i studio!

Patrick:  «Fontenehuset hadde penger til å kjøpe utstyr og en skikkelig bonus var at jeg hadde det samme utstyret privat hjemme. Det var da ikke vanskelig å bestemme utstyret når jeg hadde det samme utstyret hjemme, dette gjorde ting mye lettere. Så dette var veldig kjekt.»

På hvilken måte dukket navnet Prekesjuk opp?

Cornelia: «Det ble vi enige om i Ung på huset gruppa.»

Patrick: «Etter en lang idémyldring med mange morsomme navn, Prekesjuk passer jo best. Det er fengende og taler til mange.»

Kan dere beskrive hvordan det føltes å ha den første offisielle åpningen sammen?

Cornelia: «Synes det var veldig fint å ta en del av felleskapet og føle at jeg får muligheten til å skape noe sammen med Fontenehuset og Patrick.»

Patrick: Det var helt fantastisk, det kan egentlig ikke beskrives. Dette er starten på noe stort og det finnes ingen bedre programleder enn Cornelia, hun har den råeste radiostemmen som finnes og gode intervjuer.»

Hva mer kan lytterne forvente å høre mer om fremover?

Cornelia: «Jeg gleder meg masse til å fortsette og vi har masse gode idéer. Mer kommer veldig snart, så det er bare å glede seg.»

Patrick: «Lytterne kan forvente å bli kjent med mange medlemmer på Fontenehuset, musikk, gaming, psykisk helse, samarbeidspartnere, mat og god stemning med mer, pluss, pluss, pluss.»

Skrevet av: Fredrik Clausen

Forrige
Forrige

Fagdag 15.november Inkludering og integrering

Neste
Neste

Det du trenger å vite om Dysleksi!